• U bent hier:
 • Home
 • »
 • Profiel

Profiel

umbraco.MacroEngines.DynamicXml

Het is mijn overtuiging dat ieder mens unieke kwaliteiten heeft. Het is mijn ervaring dat het niet altijd lukt deze op eigen kracht helder te krijgen en te ontwikkelen. Iedereen heeft de kwaliteit om te stralen, op zijn of haar manier te excelleren.
Het is mijn passie mensen hierin te laten slagen”.


Mariëlle Noortman is oprichter van Het Energiebedrijf. Een coaching en trainingbureau dat werkt vanuit de gedachte dat elk mens kan putten uit een energiebron. Elk leven kent fasen waarin deze bron wat uit beeld raakt of aangevuld moet worden. In deze processen begeleidt Het Energiebedrijf mensen graag. Mariëlle is gespecialiseerd in maatwerk met als doel mensen en organisaties optimaal te laten functioneren door middel van coaching & training. De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op systemisch coaching, 2e spoor begeleiding en loopbaanondersteuning. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in diverse organisaties, branches en functies.

Kernwoorden:

Mensgericht en emphatisch. Open, begripvol en confronterend. Snel doordringen tot de kern en van daaruit positief, opbouwend toewerken naar balans in werk en privé. Elk traject laat zich typeren als een reis met als bestemming het optimale uit jezelf.

Zij wordt door opdrachtgevers en cliënten gezien als betrokken, positief en pragmatisch, gedreven, humoristisch, scherpzinnig en enthousiast in haar vak.
 

Motto en passie:

Het versterken van persoonlijkheid en vaardigheden door trainingen binnen het traject variërend van empowerment, systemisch werken, assertiviteit, communicatie- en presentatie training en sollicitatievaardigheden om de markt zo optimaal mogelijk te kunnen bewerken en benaderen.

Kortom mensen laten ontdekken waar ze toe in staat zijn. Hoe bepaalde patronen, karaktereigenschappen hen vormen, belemmeren èn kunnen stimuleren. Het aanpakken van blokkades en het richten van hun energie op het bereiken van doelen, zowel privé als in hun carrière. Deze groei stap voor stap meemaken is mijn passie.

Met ruim 20 jaar werkervaring in personeelszaken, recruiting, de uitzendbranche en als opdrachtgever is een breed netwerk ontstaan van werkgevers en werknemers wat ingezet wordt voor onze klanten.
 

In vogelvlucht:

 • Systemisch Coach (Familie- en Organisatie opsteller), Stark Institute, DL
 • Consulent landelijk Poortwachtercentrum Zuid Hollandse Eilanden (Hoekse Waard, Goeree Overflakkee en Voorne Putten). Een initiatief van Ministerie van Sociale Zaken
 • Oprichter van Het Energiebedrijf, coaching en training
 • Gekwalificeerd in Energetisch coaching, Soare en Touch Practice
 • Manager Marketing & Communicatie Olympia Uitzendbureau
 • MBA Top Class afgerond, Mercator opleidingen
 • Manager Human Resources a.i. Olympia Uitzendbureau
 • Manager Woonzaken bij Woningbouwcorporatie Woonlinie
 • Coach en organisatie adviseur bij Zeelenberg Adviesgroep
 • Gekwalificeerd als coach, Sonnevelt opleidingsinstituut
 • Gekwalificeerd als organisatie adviseur, Sioo Utrecht
 • Docent aan de Hogeschool Breda, MER, Massacommunicatie en PR
 • Gastdocent aan de Universiteit van Utrecht
 • Doctoraal behaald in Communicatiemanagement, beleid en organisatie, UU
 • Gediplomeerd en gecertificeerd in diverse specialisaties binnen het vakgebied

 

Samenwerkend met:

MKB, Profit en Non-Profitbedrijven, Zorginstellingen en Scholen in de regio Hoekse Waard, Rotterdam Rijnmond en Drechtsteden.

REFERENTIES

“Ik ben je heel dankbaar wat je dit jaar uit me hebt gehaald en het beste van mij naar boven heb gebracht.. Kan je niet genoeg bedanken. Ik ben er nog niet maar heb er wel vertrouwen in. ”

m_angelista

“Hierbij mijn evaluatieverslagje aan jou, mbt. het 2e spoortraject dat ik samen met jou heb doorlopen. Toen ik hoorde dat ik een extra traject naast het reïntegreren in mijn huidige beroep moest gaan doorlopen zag ik daar echt het nut niet van in. Ik zat diep overhoop met mezelf, maar was ervan overtuigd dat wanneer ik weer zou kunnen werken ik dan ook gewoon mijn beroep als juf weer op zou pakken. Ik zat niet in de knoop vanwege mijn baan en probeerde dat ook iedereen duidelijk te maken. Ik hoefde geen onderzoek naar andere bezigheden, dit voelde zelfs enigzins bedreigend. Wanneer dat wat je zo lief is niet kan omdat je zo "ziek" bent en je min of meer vanwege wettelijke regels moet gaan kijken wat event. wel kan, voelt dit niet goed, tenminste niet bij mij. Dus ik zag het eerste bezoek aan jou als een verplicht nummer. Maar na onze eerste afspraak moest ik mijn vooroordeel snel bijstellen, ik vond het gesprek zelfs heel prettig geweest. Niks bedreigends aan! Op een hele ongedwongen manier hebben wij samen gekeken naar hoe ik in elkaar steek en waarom ik dingen doe, uit welke overtuiging of bevlogenheid? Ik maakte ook geregeld huiswerk voor onze sessies, waardoor ik in alle rust nog eens kon overdenken wat mij aansprak en waarom. Meer dan een half jaar lang zijn wij geregeld samen in gesprek geweest en is letterlijk zichtbaar gemaakt en geworden wat mij drijft, wat mij boeit en waar ik voor wil gaan. Heel leuk en super positief voor mij om te zien dat ik alles in mij heb waarom ik uiteindelijk leerkracht ben geworden en hoe ik in het leven sta.”

H. van der Heiden