• U bent hier:
 • Home
 • »
 • Profiel

Profiel

umbraco.MacroEngines.DynamicXml

Het is mijn overtuiging dat ieder mens unieke kwaliteiten heeft. Het is mijn ervaring dat het niet altijd lukt deze op eigen kracht helder te krijgen en te ontwikkelen. Iedereen heeft de kwaliteit om te stralen, op zijn of haar manier te excelleren.
Het is mijn passie mensen hierin te laten slagen”.


Mariëlle Noortman is oprichter van Het Energiebedrijf. Een coaching en trainingbureau dat werkt vanuit de gedachte dat elk mens kan putten uit een energiebron. Elk leven kent fasen waarin deze bron wat uit beeld raakt of aangevuld moet worden. In deze processen begeleidt Het Energiebedrijf mensen graag. Mariëlle is gespecialiseerd in maatwerk met als doel mensen en organisaties optimaal te laten functioneren door middel van coaching & training. De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op systemisch coaching, 2e spoor begeleiding en loopbaanondersteuning. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in diverse organisaties, branches en functies.

Kernwoorden:

Mensgericht en emphatisch. Open, begripvol en confronterend. Snel doordringen tot de kern en van daaruit positief, opbouwend toewerken naar balans in werk en privé. Elk traject laat zich typeren als een reis met als bestemming het optimale uit jezelf.

Zij wordt door opdrachtgevers en cliënten gezien als betrokken, positief en pragmatisch, gedreven, humoristisch, scherpzinnig en enthousiast in haar vak.
 

Motto en passie:

Het versterken van persoonlijkheid en vaardigheden door trainingen binnen het traject variërend van empowerment, systemisch werken, assertiviteit, communicatie- en presentatie training en sollicitatievaardigheden om de markt zo optimaal mogelijk te kunnen bewerken en benaderen.

Kortom mensen laten ontdekken waar ze toe in staat zijn. Hoe bepaalde patronen, karaktereigenschappen hen vormen, belemmeren èn kunnen stimuleren. Het aanpakken van blokkades en het richten van hun energie op het bereiken van doelen, zowel privé als in hun carrière. Deze groei stap voor stap meemaken is mijn passie.

Met ruim 20 jaar werkervaring in personeelszaken, recruiting, de uitzendbranche en als opdrachtgever is een breed netwerk ontstaan van werkgevers en werknemers wat ingezet wordt voor onze klanten.
 

In vogelvlucht:

 • Systemisch Coach (Familie- en Organisatie opsteller), Stark Institute, DL
 • Consulent landelijk Poortwachtercentrum Zuid Hollandse Eilanden (Hoekse Waard, Goeree Overflakkee en Voorne Putten). Een initiatief van Ministerie van Sociale Zaken
 • Oprichter van Het Energiebedrijf, coaching en training
 • Gekwalificeerd in Energetisch coaching, Soare en Touch Practice
 • Manager Marketing & Communicatie Olympia Uitzendbureau
 • MBA Top Class afgerond, Mercator opleidingen
 • Manager Human Resources a.i. Olympia Uitzendbureau
 • Manager Woonzaken bij Woningbouwcorporatie Woonlinie
 • Coach en organisatie adviseur bij Zeelenberg Adviesgroep
 • Gekwalificeerd als coach, Sonnevelt opleidingsinstituut
 • Gekwalificeerd als organisatie adviseur, Sioo Utrecht
 • Docent aan de Hogeschool Breda, MER, Massacommunicatie en PR
 • Gastdocent aan de Universiteit van Utrecht
 • Doctoraal behaald in Communicatiemanagement, beleid en organisatie, UU
 • Gediplomeerd en gecertificeerd in diverse specialisaties binnen het vakgebied

 

Samenwerkend met:

MKB, Profit en Non-Profitbedrijven, Zorginstellingen en Scholen in de regio Hoekse Waard, Rotterdam Rijnmond en Drechtsteden.

REFERENTIES

“Ik heb Mariëlle in de rol van loopbaanadviseur en energetisch therapeut leren kennen. In beide rollen heeft zij mijn verwachting overtroffen. Zij is niet alleen een prettig persoon om mee te werken, maar ze is ook bijzonder effectief. Door het vertrouwen wat ze je vanaf het begin af aan geeft, ben je zelf snel in staat tot nieuwe inzichten te komen. Het resultaat daarvan is langdurig merkbaar. Service Category: Coaching Year first hired: 2011 (hired more than once) Top Qualities: Great Results, Personable, High Integrity ”

Elizabeth Koops

“N.a.v. de begeleiding die ik van jou heb gehad, hier even een feedbackreactie van mij. De gesprekken die wij met elkaar hebben gehad heb ik als heel prettig ervaren: Met jouw mensenkennis, humor en eerlijkheid weet je snel en doeltreffend bij de kern uit te komen waar het om draait bij iemand. Je hebt mij enorm geholpen door de opmerking: “Je kunt niet bouwen, waar niet duidelijk is of er mogelijkheden zijn.” Jij hebt mij gestimuleerd ruimte te gaan vragen om te kunnen ontdekken wat bij mij past. Door dat te gaan doen, kon ik gaan ervaren wat mij enthousiast maakt en wat ik nodig heb om het in mij te laten “borrelen.” En... het ging weer borrelen! Jij hebt mij geholpen om meer bij mijzelf te blijven, op mijn gevoel te vertrouwen en mij laten zien hoe ik de ruimte mag en kan nemen voor mijzelf. Ik mag “zijn”. Dank je wel daarvoor. Enne... (even alleen voor jou...) wat heb ik genoten van vandaag. Zo heerlijk om de diepte in te gaan en te mogen ervaren dat ik weer met ogen van tederheid naar mijzelf kan kijken en dat ik blij kan zijn met wie ik ben! En... tegelijkertijd mezelf gun... dat er nog wat stukjes liggen die af en toe nog mijn aandacht mogen hebben. Het mag... Mariëlle, jij bent een mooi mens. Ik waardeer ook zo de doorkijkjes die je zo af en toe even van jezelf gaf.... heerlijk, die stukjes herkenbaarheid! Je bent een warm en lief persoon. Het gaat je goed! ”

Wilma de Priëlle